Voordelen van kokosmelk

Voordelen van kokosmelk

Het woord "kokosmelk" verwijst naar een stof die wordt gewonnen uit rijpe kokosnoten. Deze vloeistof is ondoorzichtig en wit, en bevat een rijke smaak. Het is een soort olie, omdat de olie die erin zit voornamelijk verzadigd vet is. De vloeistof wordt het meest gebruikt in Oceaniƫ, Zuidoost-Aziƫ en Oost-Afrika. Het oliegehalte maakt het een uitstekende vervanging voor dierlijke melk en andere zuivelproducten. Lees verder voor meer informatie.

kokosmelk

De vetzuren in kokosmelk zijn triglyceriden met een korte keten, die het risico op atherosclerose verlagen. Het laurinezuur in kokosmelk wordt geassocieerd met een betere gezondheid van het hart en een verminderd risico op hartaanvallen. Aan de andere kant dragen triglyceriden met een langere keten bij aan obesitas. Hoe dan ook, triglyceriden met korte en middellange ketens zijn "gezond" en worden gemakkelijk omgezet in energie.

Sommige mensen drinken liever kokosmelk in hun koffie. De milde smaak en romige textuur maken het een uitstekende keuze voor ochtend- of avonddrankjes. Sommige mensen eten de kokosmelk liever rechtstreeks uit het blik. Ze kunnen ook honing of ahornsiroop toevoegen om de koffie zoeter te maken. Op deze manier kunnen ze de drank drinken wanneer ze maar willen. Dit is een geweldige manier om te genieten van koffie met een gezonde kant. Het smaakt ook geweldig. De beste manier om het te consumeren is in een smoothie.

Er zijn twee soorten kokosmelk: de ingeblikte en de lichte variant. Deze laatste is lichter en handiger in gebruik. De volvette variant is zoeter dan de eerste. Beide worden verkocht in grote dozen. Het kiezen van het juiste type kokosmelk kan verwarrend zijn. Het eerste type wordt vaak Thais genoemd, terwijl het tweede type 'licht' wordt genoemd, wat betekent dat het lichter en dunner is dan het eerste. Het andere type, bekend als "light", is veelzijdiger en is vaak verkrijgbaar in het Aziatische gedeelte van supermarkten.

Voor meer informatie zie: valledelsole.nl

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close