Italiaanse pasta

Hoe Italiaanse pasta te koken

Laat je fantasie je meenemen naar een land waar de enige pizza wordt gemaakt met tomatensaus en mozzarellakaas, en waar pasta alleen uit ijzeren kommen komt en deeg van de plaatselijke bakker. Maak pasta-avond speciaal of voeg gewoon toe aan je toch al overvolle repertoire van gezonde gerechten, van lasagnebladen die je gisteravond hebt gebakken tot die heerlijke lente-huwelijkstaart die je afgelopen weekend hebt gebakken. Er zijn oneindig veel manieren om van de Italiaanse keuken te genieten.

Bekijk enkele van deze verschillende Italiaanse favorieten:

Cannelloni zijn gevulde pastaschelpen, die hun oorsprong vinden in de omgeving van de stad Napels in Italië. Cannelloni kan per regio aanzienlijk verschillen en is vaak gevuld met vlees. Tegenwoordig zijn Cannelloni er in alle soorten en maten, sommige hebben gegolfde randen terwijl andere de vorm hebben van dieren of vogels. Cannelloni kan worden geserveerd als een lichte lunchmaaltijd of voor een stevig ontbijt, zoals worst. Bij het avondeten wordt vaak een dikkere, gepekelde schaal gebruikt.

Marmelade, of Italiaanse pasta gekookt met wijn, is er in twee basisstijlen: traditionele marmelade en modern, die heel verschillend zijn, maar door elkaar kunnen worden gebruikt. Traditionele marmelade wordt gemaakt met eidooiers, suiker, citroensap en kaneel. Moderne marmelade wordt gemaakt met suiker, boter en witte wijn. Marmelade is een goede pasta, vooral als het wordt gemengd met wat donkere of sterke koffie, hoewel ik het liever simpel houd.

Rigatoni, wat zich vertaalt naar “kleine rijst”, is een andere goede pasta. Rigatoni is een dun, ovaal deeg gevuld met rijst. Het wordt meestal alleen of met tomatensaus geserveerd. Rigatoni is een van de meest gebruikte Italiaanse pastasoorten en is over de hele wereld bekend.

Fusilli wordt ook wel vingerpasta genoemd. Het is een holle buisje deeg dat wordt uitgerold en gevuld met tomatensaus en vervolgens weer wordt gevuld met meer saus. Dit type Italiaanse pasta wordt meestal geserveerd nadat de gehaktballetjes gaar zijn.

Farfalle is een dunne, stro-achtige deegbuis die gevuld is met vlees, kaas, worst of andere ingrediënten. Farfalle is een eenvoudig gerecht dat veel wordt gegeten in Italië. Farfalle is er in vele variaties, waaronder een witte farfalle, een witte farfalle met een opgeruwde textuur; een rode farfalle, dat is een rode farfalle met een romiger textuur; en een ovenschotel, een romige pastaschotel die is overgoten met saus. Het woord farfalle komt van de Italiaanse woorden “farse” wat rauw betekent en “elle” wat saus betekent. Tegenwoordig is farfalle een favoriet van veel mensen, vooral mensen die van kaas en pizza houden.

 

 

Neem een ​​kijkje op deze website: Novus Ventus International

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close